V sklopu aktivnosti Altroke Istra by Sladka Istra bo vsak mesec v ospredju en istrski sladki ponudnik z izbrano oziroma »altroke« sladico. Sladki ponudniki iz slovenske Istre svojo prijavo za sodelovanje v promocijski akciji lahko oddajo do prihodnje srede, 24. marca.

V sklopu številnih aktivnosti na področju gastronomije, ki jih bo letos, ko je Slovenija nosilka naslova Evropska gastronomska regija 2021, pod blagovno znamko Altroke Istra izvedel Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper v sodelovanju z različnimi lokalnimi ponudniki, bo tudi promocijska kampanja kavarn, slaščičarn in drugih sladkih ponudnikov slovenske Istre, ki so jo poimenovali Altroke Istra by Sladka Istra.

Kot je znano, je Sladka Istra najslajša prireditev pri nas, ki se tradicionalno izvaja septembra. A ker ima Istra veliko odličnih sladkih dobrot za ponuditi skozi vse leto, so se v koprskem Zavodu odločili, da bodo ob letošnjem letu, ko je v ospredju gastronomija, v sklopu aktivnosti Altroke Istra by Sladka Istra promovirali sladke izdelke lokalnih ponudnikov skozi vse leto.

Od aprila pa vse do konca letošnjega leta bodo tako v sklopu Altroke Istra by Sladka Istra v ospredje postavili »altroke« sladico in predstavili njene lastnosti, sestavine ter posebnosti, ob tem pa dodatno promovirali kavarno, slaščičarno oziroma gostinskega ponudnika, ki nudi altroke sladice. V ta namen so objavili povabilo k sodelovanju v akciji, ki je dostopno tukaj: povabilo.

Istrski ponudniki sladkih dobrot svojo prijavo za sodelovanje v akciji lahko oddajo do prihodnje srede, 24. marca.

V Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper so prepričani, da bodo na ta način skozi vse leto ohranjali spomin na Sladko Istro, ljudi spodbujali k nakupu lokalnih sladkih izdelkov, istočasno pa s promocijskimi aktivnostmi pomagali lokalnim sladkim ponudnikom.

In kako lahko lokalni sladki ponudniki sodelujejo v aktivnostih Altroke Istra by Sladka Istra? Preprosto: v svoji ponudbi izberejo altroke sladico – prepoznavno sladico, tortico ali drugi sladko dobroto, ki je sestavljena iz tipičnih sestavin Istre, izberejo želeni mesec sodelovanja in izpolnijo prijavnico za sodelovanje.

V Zavodu pa bodo poskrbeli za koordinacijo in izvedbo vseh promocijskih aktivnosti, med katerimi bosta tudi dve odmevni nagradni igri. A več o tem sledi v nadaljevanju …