Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper ter Mestna občina Koper bosta v sodelovanju z Inkubatorjem Sežana jeseni izpeljala izobraževanja za turistične ponudnike.

Brezplačna izobraževanja, ki bodo potekala med koncem septembra in sredino novembra, bodo v prvi vrsti namenjena bodočim ali že uveljavljenim turističnim ponudnikom, upravljalcem turističnih nastanitev, razvijalcem kulinarične in vinske ponudbe, kmetom, ki želijo okrepiti dopolnilno dejavnost, povezano  s turizmom, snovalcem raznovrstnih edinstvenih doživetij, inovatorjem na področju turističnega poslovanja, predstavnikom društev, zavodov in podeželskih razvojnih iniciativ.

Na šestih srečanjih, ki bodo minila v znamenju predavanj in interaktivnih delavnic, se bodo dotaknili tem, kot so inovativni trendi v turizmu, digitalni marketing, trajnostni in odgovorni pristopi, identifikacija gostov ter sorodne vsebine.

Brezplačna izobraževanja se bodo odvijala med 25. septembrom in 15. novembrom na poslovni enoti Koper Inkubatorja Sežana na Vergerijevem trgu 3 v Kopru in na lokacijah pri ponudnikih.

Prijave so možne preko spletne prijavnice do 10. septembra 2023 oziroma do zasedbe prostih mest, ki so omejena na 15 udeležencev.

Poleg tega bo za spodbudo k razvoju inovativnih rešitev za udeležence razpisan tudi natečaj za najboljše nove idejne rešitve turistične ponudbe z nagradnim skladom v višini tri tisoč evrov.

Prvi trije izbrani ponudniki pa bodo poleg denarne nagrade prejeli še možnost nadaljnjega brezplačnega poslovnega svetovanja z mentorji, ki bodo najboljše ideje pomagali pripeljati do uresničitve, in brezplačnega oglaševanja po kanalih Visit Koper. Nagrajenci in drugi udeleženci bodo predstavljeni tudi na zaključni prireditvi, ki bo zanje dodatna priložnost za promocijo.

Za več informacij lahko pišete na  info@inkubator.si.