Po lanskoletnem premoru se v Koper zadnji konec tedna v septembru vrača mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra. Letos bo namenjen le sladkim ponudnikom iz slovenske Istre.

Najslajša prireditev daleč naokrog bo letos v soboto in nedeljo 25. in 26. septembra na Titovem trgu v Kopru. Za razliko od prejšnjih let pa bo prireditev letos namenjena le sladkim ponudnikom iz slovenske Istre. »Ukrepi in omejitve, ki se spreminjajo tako rekoč iz dneva v dan, so botrovali k temu, da Sladko Istro letos izvedemo le na enem prizorišču, in sicer na našem najlepšem trgu – Titovem trgu«, pojasnjujejo v Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper, sicer organizatorji 13. Sladke Istre. Zaradi omejenega prostora na prizorišču so se odločili, da bo letošnja prireditev namenjena le gostinskim ponudnikom, društvom, vinarjem, čebelarjem in ostalim ponudnikom sladkih dobrot, ki imajo svojo dejavnost na območju istrskih občin. Vsi, ki bi s svojo ponudbo želeli sodelovati na prireditvi, se najkasneje do 7. septembra lahko prijavijo prek spletnega obrazca na tej povezavi.

Ker je število mest omejeno, organizatorji svetujejo, da vsi zainteresirani za sodelovanje na festivalu s svojimi prijavami pohitijo.

Za dodatne informacije se lahko obrnejo na: info@sladka-istra.si

Kot je znano, je Sladka Istra tradicionalni festival sladic in sladkih izdelkov, ki ga v Kopru letos prirejajo že trinajstič. Lani so prireditev zaradi omejitev izpeljali na alternativen način – v sodelovanju z lokalnimi kavarnami in slaščičarnami ter drugimi ponudniki sladkih dobrot, ki so septembra v sklopu Tedna Sladke Istre ponujali sladke menije.