Slovenska Istra se je pod blagovno znamko Love Istria in pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) med 14. in 17. marcem predstavila na sejmu Ferienmesse Dunaj 2024, največjem avstrijskem sejmu počitnic. Istočasno je v Pragi potekal tudi največji turistični sejem na Češkem.

Sejem Ferienmesse Wien je največji tovrstni dogodek v Avstriji, letos poteka že 45. izdaja. Stojnica je letos v ospredje postavljala slovenska Istra, ki je obiskovalcem pričarala avtentično izkušnjo. Istrsko šavrinko je predstavljala gospa Ondina Reja, iz Hiše Vrešje v Krkavčah, ki je pekla tradicionalno istrsko pecivo – bussolaje. Med obiskovalce je delila zimzelene šopke, ki so bili sestavljeni iz lokalnih zelišč (rožmarina, lovorja in drugimi). Za dodatno popestritev je poskrbel tudi gospod Marino Kranjac, ki je izdeloval tipične istrske piščali «nanulce«.

Sejem Ferienmesse na Dunaju

Destinacija slovenska Istra se je predstavila tudi na turističnem sejmu v Pragi. S svojimi slikovitimi pokrajinami, bogato kulturno dediščino in pestro ponudbo aktivnosti so navdušili ljubitelje potovanj. S tem uspešnim nastopom so potrdili dejstvo, da je slovenska Istra ena izmed najbolj zaželenih destinacij za potovanja in počitnice med češkimi turisti.

Sejem Ferienmesse na Dunaju

Destinacija Koper bo v sodelovanju z ostalimi istrskimi destinacijami pod blagovno znamko Love Istria na sejmih v tujini prisotna skozi celo leto.