V sklopu projekta LAS Istra »TURIZMO IŠTRIANO«, Izkusimo istrsko podeželje bodo prek spleta organizirali okroglo mizo na temo vloge in pomena nesnovne dediščine istrskega podeželja na turizem.

 

V sklopu projekta LAS Istra »TURIZMO IŠTRIANO«, Izkusimo istrsko podeželje, v katerega sta vključeni UP Fakulteta za turistične študije Turistica in Mestna občina Koper, bodo v ponedeljek, 30. novembra, ob 17. uri prek spleta pripravili okroglo mizo, ki bo v prvi vrsti namenjena turističnim vodnikom, pa tudi vsem ostalim zainteresiranim na področju turizma.

Na okrogli mizi bo beseda tekla o vlogi in pomenu nesnovne dediščine istrskega podeželja za turizem. V sklopu projekta so namreč izdelali tudi register nesnovne dediščine.

Program okrogle mize, ki bo za udeležence brezplačna, bodo sooblikovali vodja projekta dr. Metod Šuligoj, dr. Petra Kavrečič, ki bo predstavila

register nesnovne dediščine slovenske Istre, nato pa bosta v razpravi sodelovali še dr. Katja Hrobat Virloget in ga. Ljudmila Sinkovič.

Dostop do okrogle mize bo možen preko te povezave: https://upr-si.zoom.us/j/87320760548.

 

Projekt Izkusimo istrsko podeželje: novi (tematski) turistični produkti in njihova promocija (TURIZMO IŠTRIANO) je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja – Evropa investira v podeželje.