Od maja do konca leta bo vsak mesec v ospredju en istrski gostinski ponudnik s svojimi izbranimi oziroma »altroke« sladicami. Maja se bomo sladkali v koprski Kavarni Triglav.

V sklopu številnih aktivnosti na področju gastronomije, ki jih bo letos, ko je Slovenija nosilka naslova Evropska gastronomska regija 2021, pod blagovno znamko Altroke Istra izvedel Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper v sodelovanju z različnimi lokalnimi ponudniki, bo tudi promocijska kampanja kavarn, slaščičarn in drugih sladkih ponudnikov slovenske Istre, Altroke Istra by Sladka Istra.

Kot je znano, je Sladka Istra najslajša prireditev pri nas, ki se tradicionalno odvija septembra. A ker ima Istra veliko odličnih sladkih ponudnikov in njihovih sladkih dobrot za predstaviti in ponuditi skozi vse leto, smo se v koprskem Zavodu odločili, da bomo ob letošnjem letu, ko je v ospredju gastronomija, v sklopu aktivnosti Altroke Istra by Sladka Istra promovirali sladke izdelke lokalnih ponudnikov skozi vse leto.

Tako bo vsak mesec v ospredju en istrski gostinski ponudnik z dvema izbranima oziroma »altroke« sladicama, ki se ponašajo z istrskimi sestavinami. Medtem ko bo Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper poskrbel za promocijo altroke sladkih ponudnikov in njihovih sladic, bodo njihovi kupci nagrajeni z dodatnimi ugodnostmi. Z nakupi altroke sladic v skupni vrednosti 20 evrov, bodo namreč prejeli dve brezplačni vstopnici za koprski Zvonik, prav tako bodo lahko sodelovali v nagradnih igrah, ki bosta potekali na Facebooku in Instagramu.

Prvi oziroma majski ponudnik akcije Altroke Istra by Sladka Istra bo koprska Kavarna Triglav s tortama Sladka Istra in Čokoladna Istra.

V Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper smo prepričani, da bomo s kampanjo Altroke Istra by Sladka Istra skozi vse leto ohranjali spomin na Sladko Istro in ljudi spodbujali k nakupu lokalnih sladkih izdelkov, istočasno pa s promocijskimi aktivnostmi pomagali lokalnim sladkim ponudnikom, ki so zaradi epidemije Covid-19 utrpeli veliko škodo.

V načrtu imamo tudi izdelavo promocijskih fotografij in videov, ki bodo koprskim sladkim ponudnikom služili pri promociji.

Kavarne, slaščičarne in drugi gostinski ponudniki sladkih dobrot iz slovenske Istre se za sodelovanje v promocijski kampanji Altroke Istra by Sladka Istra lahko prijavijo preko naslednje povezave.

Na voljo je namreč še nekaj prostih mest.