Regionalni razvojni center Koper, ki je partner projekta POSEIDONE, Interreg Italia-Slovenia, se je v projektu osredotočil na območje Kraškega roba, ki je del omrežja Natura 2000. V sodelovanju z Mestno občino Koper je v izdelavi študija parkirnih površin na območju Kraškega roba, katere namen je podati sprejemljive predloge ukrepov in rešitev.

Organizirane so 3 delavnice, katerih cilj je predstaviti izvedeno analizo ter predloge prihodnjih ureditev in v njihovo oblikovanje, kot tudi spremljanje stanja, aktivno vključiti lokalno skupnost.

3 delavnice na katere je vljudno vabljena lokalna skupnost:
1. 17.4.2024 ob 18. uri v vaškem domu v Gabrovici. Ta delavnica je namenjena predvsem krajanom vasi: Osp, Gabrovica, Kastelec, Socerb, Črnotiče, Praproče, Črni Kal, Stepani in Podgorje.
2. 22.4.2024 ob 18. uri v gasilskem domu v Dolu. Delavnica je namenjena krajanom vasi: Bezovica, Loka, Podpeč, Dol pri Hrastovljah in Hrastovlje.
3. 23.4.204 ob 18. uri v prostorih Krajevne skupnosti Gračišče. Delavnica je namenjena krajanom vasi: Rakitovec, Zazid, Gračišče, Kubed, Sočerga, Sokoliči, Smokvica, Movraž

Vsaka delavnica je namenjna prebivalcem in ponudnikom, ki so locirani na točno določenem območju. Izvajalci prosijo, da se udeleženci delavnic držijo svoje lokacije in termina delavnice, saj bodo samo primeri navedenih vasi na tisti dan, obravnavani na delavnici.

Delovno gradivo, povezano z delavnico, je dostopno tukaj.

Vabilo