Produkt Istrski zajtrk se je uvrstil v finale Sejalca in prejel pomembno priznanje za ustvarjalne ter inovativne dosežke v turizmu. Na včerajšnji podelitvi v Ljubljani so ga postregli vsem udeležencem.

 

Včeraj je na Slovenski turistični organizaciji potekala podelitev najvišjih priznanj v slovenskem turizmu, ki so jih razglasili v sklopu Dnevov slovenskega turizma 2020.

Plaketo za naziv Finalist Sejalec so podelili tudi Istrskemu zajtrku – Okusi lokalno, ki po oceni Slovenske turistične organizacije pomembno prispeva k rasti in ugledu prepoznavnosti Slovenije kot odlične turistične destinacije. Sejalec namreč predstavlja najvišje priznanje za ustvarjalne in inovativne dosežke v turizmu.

 

Ravno Istrski zajtrk in njegove lokalne okuse so na Slovenski turistični organizaciji postavili v središče pozornosti in ga tako postregli vsem prejemnikom prestižnih nagrad. Tako so vsi prisotni imeli možnost okusiti dobrote lokalnih pridelovalcev slovenske Istre. Zajtrk je bil sestavljen iz istrske salame in pancete s kmetije Trček iz Hrastovelj, kravjega sira s kmetije Korošec s Socerba, kravje skute s kmetije Baruca iz Potoka, s kozjega sira, jogurta in kozjega namaza s tartufi s kmetije Švab iz Zazida, iz suhega sadja s kmetije Marima iz Trebeš, sezonske zelenjave s kmetije Freško, istrskega kruha iz KZ Agraria ter zeliščnega čaja iz Zeliščnega raja slovenske Istre iz Trseka.

 

Istrski zajtrk in vključena doživetja, ki so hkrati njegov sestavni del, so med udeleženci dogodka poželi izjemno zanimanje. Vsi prisotni so bili nad okusi in idejo povezovanja majhnih lokalnih deležnikov v slovenski Istri iskreno navdušeni, zato so izrazili željo po tovrstnem poslovnem modelu tudi na drugih koncih Slovenije.

Naj spomnimo, da poleg lokalnih dobrot kupci Istrskega zajtrka ob naročilu prejmejo tudi pet lokalnih dožvetij. Tako se lahko podajo po podeželju slovenske Istre in obiščejo najvišji flišni slap v Istri, okusijo ekološko suho sadje na kmetiji Marima v Trebešah, degustirajo ekološko vino na kmetiji Bio Montis & Eko Laura na Montinjanu, obiščejo Zeliščni raj slovenske Istre v Trseku, spoznajo skrivnosti oljk in oljčnega olja na kmetiji Carcauec v Krkakvčah in se odpravijo na mestni stolp oziroma Zvonik v središču Kopra.