Konec tega meseca se začenja cikel večinoma brezplačnih izobraževanj z različnih področjih za nevladne organizacije obalno-kraške regije.

Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, PiNA ter Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Območna izpostava Koper pripravljajo Cikel izobraževanj različnih tematik za nevladne organizacije obalno-kraške regije.

V sklopu cikla izobraževanj, ki bodo zaradi trenutno veljavnih ukrepov za zdaj potekala prek spleta, se bodo dotaknili različnih področij, kot so prostovoljstvo, vodenje organizacije, organizacija dogodkov, javno nastopanje, snemanje in druge teme.

Prvo izobraževanje na temo prostovoljstva bodo izvedli 31. marca, ob 17. uri. O vzpostavljanju organiziranega prostovoljstva, motivaciji in nagrajevanju prostovoljcev ter drugih sorodnih temah bo predavala Tjaša Arko iz Slovenske Filantropije, izobraževanje pa bo potekalo prek Zoom-a. Za udeležbo na dogodek so potrebne prijave prek spletnega obrazca, ki je dostopen TUKAJ. Prijave zbirajo do torka, 30. marca.

Aprila bodo izvedli tudi izobraževanje na temo fotografiranja, predprijave so do 31. marca možne TUKAJ.

Predvidoma aprila bodo izvedli tudi izobraževanje na temo razpisov in kulture, osnovnega vodenja organizacije ter organizacije dogodkov, v maju nameravajo izpeljati izobraževanje o družbenih omrežjih in spletnih kanalih, junija pa izobraževanje na temo javnega nastopanja. Zadnji sklop izobraževanj bo na vrsti jeseni, ko bosta osrednji tematiki snemanje in montaža. Podrobnejši program bo objavljen predvidoma v začetku aprila, več informacij glede vseh izobraževanj pa lahko dobite že zdaj na: kultura@visitkoper.si, info@sticisce-iskra.si in oi.koper@jskd.si.