Altroke Istra Gourmet Festival bo vse do konca septembra z istrskimi jedmi in odličnimi vini začinil zadnje četrtke v mesecu na različnih lokacijah destinacije Koper.

Prvi Altroke Istra Gourmet Festival bo v četrtek 24. junija na dvorišču Vinakoper, nato pa se bo konec julija (29. 7.) selil v Marezige, 26. avgusta ga bodo gostili v Dekanih, zadnja izvedba, ki bo 30. septembra, pa bo na koprskem Titovem trgu.

Obiskovalcem se bodo na stojnicah predstavili gostinski ponudniki slovenske Istre z različnimi istrskimi jedmi ter istrski vinarji in drugi ponudniki pijač. Tako bodo obiskovalci festivala lahko ves dan na svežem zraku uživali ob istrskih kulinaričnih dobrotah, kot so pršut, fuži s tartufi, domači štruklji in druge lokalne mojstrovine, ob odličnih vinih in ostalih pijačah ter napitkih.

V Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper (organizator prireditve) smo s festivalom želeli pomagati istrskim gostincem in vinarjem, da bi se po večmesečnem zaprtju znova postavili na noge, saj je festival odlična priložnost, da se predstavijo širšemu občinstvu. Tudi zato smo se odločili, da dve izvedbi festivala izpeljemo na podeželju, s čimer bomo specifično istrsko kulinarično ponudbo približali ljudem. Gourmet Festival bo tudi pomembna popestritev poletnega dogajanja na destinaciji.

Altroke Istra Gourmet Festival bo tudi trajnostno naravnan. Na prireditvi bo poskrbljeno za vestno ločevanje odpadkov, prav tako se bo hrano streglo v povratni ali biorazgradljivi embalaži.

Pri sodelovanju na festivalu smo dali prednost ponudnikom iz destinacije Koper, k sodelovanju pa vabimo tudi ponudnike iz ostalih istrskih občin. Vsi, ki bi na festivalu radi sodelovali s svojo kulinarično ponudbo, se lahko prijavijo TUKAJ. Na voljo je namreč še nekaj mest.

Sicer je Gourmet Festival le ena od številnih aktivnosti, ki jih v koprskem zavodu v sodelovanju z različnimi partnerji izvajamo pod skupnim imenom Altroke Istra v letošnjem letu, ko je Slovenija nosilka naslova Evropska gastronomska regija. Nova kulinarična prireditev, na kateri bodo v ospredju kakovostne istrske kulinarične vsebine, bo zagotovo poskrbela za nepozabna poletna okusna doživetja.