Po nekajmesečnem premoru se prihodnji teden nadaljujejo izobraževanja v sklopu operacije Gastronomski zakladi Istre in morjaMaristra.

Mestna občina Koper, Občina Piran, Občina Ankaran, Turistično združenje Izola in Društvo vinogradnikov slovenske Istre v sklopu operacije Gastronomski zakladi Istre in morja – MARISTRA organizirajo cikel izobraževanj s ciljem razvoja človeških virov za potrebe podjetniškega delovanja. Izobraževanja bodo zaradi trenutnih omejitev potekala prek spletne aplikacije Microsoft Teams ob sredah oziroma četrtkih, med 18. uro in 19.30.

Po tem, ko so del izobraževanj izvedli jeseni, bo naslednje izobraževanje na sporedu prihodnji četrtek, 11. marca. Astrid Prašnikar bo spregovorila o pomenu vključevanja turističnih ponudnikov v postopke pridobitve okoljskih oziroma trajnostnih znakov ter vključitve v Zeleno shemo slovenskega turizma.

17. marca bo Gorazd Skrt spregovoril o italijanskih gostih, 18. marca bo osrednja tema digitalni marketing, 24. marca pa bo predavanje namenjeno predstavitvi pomena in koncepta standardov in kriterijev odličnosti ter kolektivne znamke slovenske Istre. Zadnji dve predavanji bosta v prvi polovici aprila. O točnih terminih bodo javnost obvestili naknadno.

Izobraževanja bodo za udeležence brezplačna, zanje je potrebna le predhodna prijava preko obrazca na povezavi: https://bit.ly/30dvWqm

Projekt MARISTRA je sofinanciran iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo. Za vsebino so odgovorni partnerji projekta.

Organ upravljanja, določen za izvajanje Operativnega programa ESPR v Republiki Sloveniji 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.