Lokalni ponudniki, ki bi v Turistično-informacijskem centru (TIC) Koper in v spletni trgovini destinacije Koper radi prodajali svoje izdelke, se do 11. februarja lahko prijavijo na javni natečaj.

Kot je znano, je v sklopu TIC Koper, ki deluje v pritličnih prostorih koprske Pretorske palače, lani jeseni zaživela tudi trgovinica z gastronomskimi produkti slovenske Istre, izdelki iz lokalnih sestavin in produkti domače obrti.

Da bi bil nabor produktov, ki so na prodaj v novi prodajalni in na spletni strani destinacije Koper, čim bolj raznolik in kakovosten, smo v koprskem Zavodu tudi letos objavili natečaj, na katerega se do 11. februarja lahko prijavijo vsi, ki so s svojimi izdelki že zdaj prisotni na prodajnih policah in vsi, ki bi sodelovanje radi sklenili na novo. Prijavijo se lahko zainteresirani ponudniki lokalnih izdelkov, kot so suho sadje, vložena zelenjava, čebelarski in rokodelski izdelki, vino, oljčno olje in drugi lokalni produkti, ki niso hitro pokvarljivi.

Na natečaju lahko sodelujejo le registrirani pridelovalci gastronomskih in drugih produktov slovenske Istre s sedežem v eni od štirih istrskih občin, z izjemo ponudnikov vina in oljčnega olja, za katere natečaj določa posebne pogoje. In sicer bodo prednost imeli tisti, ki so se na zadnjih natečajih za Županovo vino in oljčno olje Mestne občine Koper uvrstili na najvišja mesta.

Dokumentacija in prijavnice so objavljene na spletni strani Visitkoper, natančneje na tej povezavi.

Zainteresirani sodelujoči se lahko za pomoč pri izpolnjevanju prijavnice oglasijo v Turistično-informacijskem centru Koper med obratovalnim časom. Dodatne informacije pa so na voljo na shop@visitkoper.si.