Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper je tudi letos objavil razpis, preko katerega bo izbral umetnike, ki bodo v Kubedu ustvarjali v prihodnjem letu.

Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper je skrbnik dela objekta v Hiši Alojza Kocjančiča v Kubedu, ki je namenjen umetniški rezidenci. Za oddajo v brezplačni najem sta na voljo apartma in prostor, ki se ga lahko uporabi kot atelje oz. prostor za izvajanje aktivnosti (delavnice, ipd.) za umetnike.

V letu 2023 bo umetniška rezidenca namenjena ustvarjalcem/umetnikom, ki aktivno delujejo na področju filma, intermedijske umetnosti in gledališča.

Za umetnike bo najem prostorov brezplačen, v zameno pa bodo morali svoje umetniško delo oziroma umetnino oddati Mestni občini Koper in v času bivanja izvesti vsaj en dogodek oziroma aktivnost za širšo javnost.

Zainteresirani umetniki lahko svojo prijavo oddajo najkasneje do 4. novembra 2022. Razpis in prijavnica sta na voljo na spletni strani: https://poslovno.visitkoper.si/public_tender/javni-razpis-za-oddajo-bivalne-rezidence-za-umetnike-v-hisi-alojza-kocjancica-v-kubedu-za-leto-2023/