Do 5. februarja 2021 se lahko prijavite na natečaja Mestne občine Koper za Županovo vino in oljčno olje 2021.

Mestna občina Koper tudi letos prek javnega natečaja zbira prijave za Županovo vino in oljčno olje, med katerimi bo izbrala najboljše in jih okronala z nazivom Županovo vino oziroma Županovo oljčno olje 2021.

Na natečajih lahko, tako kot prejšnja leta, sodelujejo registrirani pridelovalci s stalnim bivališčem v Mestni občini Koper. Vsak prijavitelj lahko na natečaj prijavi največ tri vzorce ekstra deviškega oljčnega olja, pridelanega v okolišu slovenske Istre oziroma največ tri vzorce vina sorte malvazija in refošk, prav tako pridelanega v okolišu slovenske Istre.

Zmagovalna vina in oljčna olja, ki se ponašajo z nazivom Županovo vino oziroma Županovo oljčno olje, občini odlično služijo v protokolarne in promocijske namene. Občina bo od zmagovalcev tudi letos odkupila dogovorjeno količino ustekleničenega vina in olja po vnaprej dogovorjeni ceni, poleg tega pa bo zmagovalce nagradila tudi z izdelavo profesionalnega promocijskega video spota in profesionalnih fotografij, ki bodo obenem služile promociji vinarstva in oljkarstva turistične destinacije Koper.

Vsem sodelujočim na natečaju za Županovo oljčno olje 2021, katerih vzorci ekstra deviškega oljčnega olja bodo dosegli zadostno število točk na mednarodnem tekmovanju Flos Olei 2022 za vključitev v vodnik, pa bo občina krila tudi strošek prijave za en vzorec oljčnega olja.

Sicer je aktualni nosilec naziva Županovo vino 2020 Capris refošk 2015, Vinakoper, nosilec naziva Županovo oljčno olje 2020 pa oljčno olje Jasa 2019, ki ga je pridelal Arsen Jurinčič.

Vsi zainteresirani za sodelovanje na natečaju se za dodatne informacije lahko obrnejo na turizem@koper.si, rok za prijavo na natečaja se izteče 5. februarja 2021.