Turističnim ponudnikom je do 11. avgusta na voljo brezplačen sklop izobraževanj v okviru operacije Gastronomski zakladi Istre in morja – MARISTRA.

V okviru operacije Gastronomski zakladi Istre in morja – MARISTRA Mestna občina Koper, Občina Piran, Občina Ankaran, Turistično združenje Izola in Društvo vinogradnikov slovenske Istre organizirajo drugi cikel izobraževanj s ciljem razvoja človeških virov za potrebe podjetniškega delovanja. Izobraževanja so namenjena turističnim ponudnikom, ki bi radi poglobili znanja za še uspešnejši nastop in predstavitev na trgu. Izobraževanja so za vse udeležence brezplačna.

V sklopu izobraževanj se bodo udeleženci spoznali z osnovami snemanja in montaže video posnetkov, izdelave fotografij, dobili bodo informacije o načinih promocije dogodkov in aktivnosti v digitalnih medijih, osvojili bodo osnove javnega nastopanja pred občinstvom, spoznali bodo osnove računovodstva za nevladne organizacije in dobili pregled nad pravnimi podlagami, ki urejajo to področje, posebej pa bodo tudi spoznali, na kakšne načine je možno pridobivati sredstva za delovanje in izvedbo aktivnosti.

Zaradi negotovih razmer in ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe z virusom COVID-19, so se partnerji operacije odločili, da izobraževanja ponudijo turističnim ponudnikom v digitalni obliki.

Izobraževanja so prijavljenim ponudnikom na voljo do vključno srede, 11. 8. 2021, ponudniki pa se lahko prijavijo preko povezave https://izobrazevanja.visitkoper.si/vsi-tecaji/

 

Projekt MARISTRA je sofinanciran iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo. Za vsebino so odgovorni partnerji projekta. Organ upravljanja določen za izvajanje Operativnega programa ESPR v Republiki Sloveniji 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.