Spomladi so slovensko Istro obiskali vplivneži in blogerji iz Italije in Belgije ter predstavniki turističnih organizacij iz Češke. Odkrivali so kulturne in naravne znamenitosti regije, doživeli pristno slovensko Istro in izkušnjo delili med svoje sledilce.

V začetku marca so nas obiskali belgijski vplivneži, ki so raziskovali koprsko podeželje. Bili so navdušeni nad zelenim podeželjem, Kraškim robom in osrčjem dežele refoška v Marezigah. Obiskali so Vilo Robida na Črnem Kalu, degustirali v Turistični kmetiji Red Fairytale in občudovali 100 let star vinograd v vinski kleti Vilija Bržana. Njihova izkušnja je bila obogatena tudi z obiskom Hiše Ide v Marezigah, kjer so okusili fige z ovčjim sirom in prejeli darilno mešanico domačega čaja.

Italijanski blogerji in vplivneži so svojo avanturo začeli v torek zvečer, 19. marca, na Turistični kmetiji in osmici Štok v Marezigah, kjer so uživali v degustaciji lokalnih dobrot. Naslednji dan so si ogledali Vinsko fontano in glamping Vinskega raja (Wine Paradise), kar je pritegnilo njihovo zanimanje za lokalno vinarsko tradicijo.

Predstavniki turističnih organizacije iz Češke so nas obiskali konec marca in raziskali slovensko Istro. Tako italijanski, belgijski kot tudi češki obiskovalci so bili deležni edinstvenega vpogleda v bogato kulturo in tradicijo slovenske Istre, ki je vključevala degustacije lokalnih proizvodov, raziskovanje idiličnega podeželja in spoznavanje z zgodovinskim in kulturnim pomenom regije.