Pokrajinski muzej Koper organizira usposabljanje za turistične vodnike, študente ter vso zainteresirano javnost. Usposabljanje bo potekalo v petek, 24. maja 2024, v palači Belgramoni Tacco, na sedežu muzeja na Kidričevi ulici 19 v Kopru.

Usposabljanje se bo začelo ob 9:00 zjutraj, po zaključku registracije, ki bo potekala med 8.45 in 9.00. Predavanja in delavnice bodo trajala vse do 18:00.

Program izobraževanja vključuje:

  • Raziskovanje zgodovine in delovanja Pokrajinskega muzeja Koper ter palače Belgramoni Tacco.
  • Podroben pregled stalnih razstav in zbirk muzeja, vključno z arheološkimi, umetnostnozgodovinskimi in kulturnozgodovinskimi eksponati, zbirko novejše zgodovine, etnološko zbirko na Gramscijevem trgu, stalno zbirko na gradu Prem in lekarniško zbirko Alla Fenice v Pretorski palači.
  • Predstavitev dela muzejskih konservatorjev-restavratorjev, specializiranih za različne materiale, kot so les, kovina, kamen in keramika.

Cena izobraževanja znaša 20 €, medtem ko je za dijake, študente, brezposelne in upokojence udeležba brezplačna. Prijave so možne do 21. maja 2024 ali do zapolnitve prostih mest.

Za več informacij in za prijavo kontaktirajte Tjašo Miklavčič na elektronski naslov tjasa.miklavcic@pokrajinskimuzejkoper.si ali po telefonu na številki 041 300 485.

V primeru manjšega števila udeležencev organizatorji pridržujejo pravico do spremembe programa.

Podrobnejše informacije najdete tukaj.