V drugi polovici aprila se nadaljuje cikel zanimivih in pretežno brezplačnih izobraževanj, ki bodo v prvi vrsti namenjena predstavnikom nevladnih organizacij.

Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, PiNA ter Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Območna izpostava Koper v drugi polovici aprila nadaljujejo z izobraževanji z različnih področij. Njihov namen je nevladnim organizacijam ponuditi podporno okolje za izboljšanje svoje dejavnosti, obogatitev njihovih članov z novimi znanji in vsebinami ter jim pomagati pri prilagajanju njihovega delovanja na digitalnem področju.

Izobraževanja so osnovana kot zaključene celote, ki se medsebojno vsebinsko dopolnjujejo, vsi zainteresirani pa se jih lahko udeležijo tudi posamično, glede na potrebe in želje posamezne nevladne organizacije.

Tako bo 21. aprila na programu izobraževanje na temo osnovnega vodenja organizacije, ki ga bo vodila Maja Drobne iz društva PiNA, 22. aprila bodo osrednja tema izobraževanja razpisi in kultura (izobraževanje bo vodila Kaja Cunk – PiNA), 28. aprila bo v ospredju organizacija dogodkov (predavanje bodo vodili Borut Jerman, Mario Benkoč, Darja Oražem – PiNA), 13. maja bodo rdeča nit predavanja družbena omrežja (predavateljica: Darja Oražem – PiNA), 5., 12., 19. in 26. maja bodo izvedli cikel izobraževanj na temo kulturnega managementa (predavateljica Maja Drobne – PiNA), konec maja in začetek junija pa cikel izobraževanj na temo fotografiranja, ki jih bosta vodila Jaka Ivančič in Aleš Rosa. Za razliko od ostalih izobraževanj, ki so brezplačne narave, bo slednje plačljivo, in sicer bo kotizacija za izobraževanje znašala 20 evrov. Prav tako bo 20 evrov znašala kotizacija za izobraževanje na temo javnega nastopanja, ki bo potekalo 6. in 12. junija, in katerega bo vodil dramski igralec, gledališki pedagog, režiser, pisec radijskih besedil za otroke in mladino ter samostojni delavec na področju kulture Gregor Geč.

Program izobraževanj za NVO.

Predavanja bodo potekala prek spleta oziroma, če bodo razmere dopuščale, jih bodo deloma izvedli tudi v živo. Za vse delavnice so potrebne predhodne prijave. Vsi zainteresirani se za dodatne informacije in prijave lahko obrnejo na enega od teh elektronskih naslovov: kultura@visitkoper.si , info@sticisce-iskra.si, oi.koper@jskd.si.